Darázs- és méhcsípés allergia blog

Tájékoztató rovarcsípés allergiásoknak egy gyors és pontos diagnosztikai tesztről

2015-06-11

Méh-vagy darázscsípést követően a legtöbben nagy helyi duzzanattal, helyi viszketéssel reagálnak. Ijesztő lehet, ha a csípés környéke megduzzad, sokan arról panaszkodnak, hogy napokig duzzadt volt a csípésből kiindulva, szinte az egész karjuk vagy lábuk. Nehéz megnyugtatni az ilyen betegeket, hogy nem allergiáról, hanem nagy helyi reakcióról van szó náluk, melyet csupán” a rovarméreg okozott, nem az egyes betegek erre válaszul kifejlő allergiája.

Az úgynevezett helyi reakció, függetlenül attól, hogy milyen ijesztően néz ki, vagy milyen sokáig mutatkozik a duzzanat, a rovarcsípés lehetőségének kerülésén túl, csak tüneti kezelést (polcolás, borogatás, viszketéscsillapítás) igényel.

Ellentétben ezzel, az allergiás, vagy más néven túlérzékenységi reakció komplex orvosi ellátásra kell, hogy kerüljön.

Bővebben...


Új allergia központok

2015-05-20

2015-ben már Baranya és Bács-Kiskun megyékben is elérhetők a darázs- és méhméreg allergia kezelésével foglalkozó allergia rendelések:

Bővebben...


Gyorsított hiposzenzibilizáció

2014-09-25

Technikai értelemben a fenntartó adag eléréséig tartó három hónap lerövidíthető, az úgynevezett rush (gyorsított) terápia alkalmazásával, amely során 1 hét alatt elérhető a kívánt dózis.

Azonban a hiposzenzibilizáció teljes hossza (3-5 év) nem lerövidíthető, mert a rovarcsípéssel szembeni „védettség” eléréséhez szükség van az immunválasz teljes átalakítására, ami hosszabb időt vesz igénybe.

Bővebben...


Older articles:  1 2